Salată din baby spanac, căpșune și migdale – plină de prospetime și savoare datorită spanacului și a căpșunelor proaspete, completată de gustul vibrant al dressing-ului din căpșune, suc de lămaie, miere și ulei extravirgin de măsline…

Timp de pregatire: 10 min;

Portii: 4;

Ingrediente:

  • 1 / 4 ceasca migdale sau nuci maruntite;
  • 500 g căpșune proaspete;
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin;
  • 1 lingura suc de lamaie, proaspat stors;
  • 1 lingurita miere;
  • 1 / 4 lingurita de sare;
  • 1 / 8 lingurita piper negru proaspăt măcinat;
  • 8 cani de baby spanac (app 250g);
  • 120 g brânză proaspătă de capră (sau mozzarella), maruntite. Pentru zilele de post sau pentru persoanele care nu consuma produse lactate, se pot folosi 120 g tofu.

Mod de preparare:

  • Dressing: cu ajutorul unui blender se maruntesc 3-4 capsune, peste care se adauga uleiul de masline, mierea, sucul proaspat de lamaie, sarea si piperul si se omogenizeaza;
  • Capsunele ramase se taie in sferturi;
  • Spanacul, bine spalat in prealabil, se pune intr-un bol mai mare si se amesteca cu aproximativ ¼ din dressing-ul preparat anterior;
  • Compozitia obtinuta se imparte in mod egal pe patru farfurii;
  • Pe fiecare salata se distribuie capsunele taiate, migdalele/nucile maruntite, branza de capra/mozzarella sau tofu, taiate in bucati mici si dressingul ramas, tot in mod egal.

Informatii nutritionale:

*Nota: Variantele retetei sunt calculate cu ajutorul NutritionValue.Org.

Poftă bună si sănătate multă vă doresc!

Letitia M.