
Salată din baby spanac, căpșune și migdale – plină de prospetime și savoare datorită spanacului și a căpșunelor proaspete, completată de gustul vibrant al dressing-ului din căpșune, suc de lămaie, miere și ulei extravirgin de măsline…
Timp de pregatire: 10 min;
Portii: 4;
Ingrediente:
- 1 / 4 ceasca migdale sau nuci maruntite;
- 500 g căpșune proaspete;
- 1 lingura ulei de masline extravirgin;
- 1 lingura suc de lamaie, proaspat stors;
- 1 lingurita miere;
- 1 / 4 lingurita de sare;
- 1 / 8 lingurita piper negru proaspăt măcinat;
- 8 cani de baby spanac (app 250g);
- 120 g brânză proaspătă de capră (sau mozzarella), maruntite. Pentru zilele de post sau pentru persoanele care nu consuma produse lactate, se pot folosi 120 g tofu.
Mod de preparare:
- Dressing: cu ajutorul unui blender se maruntesc 3-4 capsune, peste care se adauga uleiul de masline, mierea, sucul proaspat de lamaie, sarea si piperul si se omogenizeaza;
- Capsunele ramase se taie in sferturi;
- Spanacul, bine spalat in prealabil, se pune intr-un bol mai mare si se amesteca cu aproximativ ¼ din dressing-ul preparat anterior;
- Compozitia obtinuta se imparte in mod egal pe patru farfurii;
- Pe fiecare salata se distribuie capsunele taiate, migdalele/nucile maruntite, branza de capra/mozzarella sau tofu, taiate in bucati mici si dressingul ramas, tot in mod egal.
Informatii nutritionale:
*Nota: Variantele retetei sunt calculate cu ajutorul NutritionValue.Org.
Poftă bună si sănătate multă vă doresc!
Letitia M.