Urmareste pe

Despre mine

Bine ai venit pe blogul meu!

Numele meu este Letitia, sunt farmacist si nutritionist-dietetician, deoarece de-a lungul timpului am reusit sa imbin doua mari pasiuni: farmacia si nutritia. Consider ca aceste doua fascinante domenii se intrepatrund si se completeaza reciproc intr-un mod cu totul uimitor, din care avem extrem de multe de invatat.

Am absolvit Facultatea de Farmacie Iuliu Hatieganu, din cadrul UMF Cluj-Napoca, dupa care am urmat programul de rezidentiat cu specializarea „Farmacie generala”. Atat pasiunea pentru profesia mea, cat si dorinta de cunoastere m-au indemnat sa studiez si sa-mi largesc spectrul de cunostinte din acest domeniu. Din acest motiv am urmat Masteratul „Nutritia si Calitatea vietii” din cadrul aceleiasi universitati, program care mi-a activat dorinta de a aprofunda fascinantul taram al nutritiei. Ca urmare, am urmat si absolvit Facultatea de Nutritie si Dietetica din cadrul UMF Cluj-Napoca, promotia 2018. Sper ca prin vastul spectru de informatii care ne-a fost pus la indemana pe parcursul acestei pregatiri, completat de orele de studiu individual si cursurile de specialitate efectuate on-line, sa reusesc sa vin in sprijinul cat mai multor persoane care vor avea nevoie de sfatul meu.

Cursuri on-line pe care le-am urmat pentr a-mi intregi conostintele: „Drug-Nutrient Interactions” – University of Waterloo (Faculty of Science, Scool of Pharmacy) & Dietitians of Canada, „Nutrition and Cancer 2016-2018” Arizona Center for Integrative Medicine.

Am participat la cursuri intensive de Nutrigenetica: „Nutrigenomics- Incorporating Genetics Into Dietary Guidelines” (2017); „Translating Nutrigenetics Research Into Dietary Practice 8 Th Edition” (2019), precum la workshop-ulMicrobiota, Disbiozele si Alimentatia Functionala” (2018), desfasurate in Cluj-Napoca. Aceste cursuri mi-au deschis o perpectiva moderna, eficienta si foarte fidela de abordare a fiecarui pacient in parte.

Am urmat Cursurile postuniversitare de Gemoterapie (sustinute de Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie – ARGH) si Homeopatie (acreditat de Ministerul Sanatatii). Acestea mi-au oferit posibilitatea de a studia alternative noi de terapie care folosesc maceratele glicerinice din germeni, mladite, vlastari sau medicamente homeopate.

Consider ca pacientii au dreptul de a fi informati in modul cel mai corect in legatura cu tratamentele pe care le urmeaza, iar farmacovigilenta este una dintre atributiile de baza ale farmacistului. Imi doresc sa cred ca acest lucru se intampla in fiecare farmacie din tara noastra, insa stiu ca timpul pe care farmacistul il petrece cu fiecare pacient in parte este extrem de limitat si sunt situatii in care acesta poate ca nu primeste toate informatiile de care ar avea nevoie. Acesta este motivul pentru care m-a determinat sa ma dedic studiului interactiunilor medicament-aliment, aflate la granita celor doua specializari foarte dragi mie, nutritia si farmacia.

Ca urmare, sunt promotoarea unui stil de viata cat mai echilibrat si sanatos, ferit de excese si nu agreez ideea dietelor „minune” sau a marketingului agresiv care sustine promovarea unor recomandari fara fundament stiintific. 

Sunt dispusa sa pun bagajul de cunostinte acumulat de-a lungul timpului, precum si cele pe care le voi dobandi pe parcurs, in slujba tuturor celor care considera ca le pot veni in ajutor: cei care doresc sa isi dobandeasca o greutate normala, sau care sufera de diferite patologii si necesita interventii nutritionale adaptate acestora, precum celor care doresc sa adopte un stil de viata cat mai sanatos si au nevoie de orientare si sprijin nutritional.

Utilizarea unor instrumente valoroase ca impedanta bioelectrica, scanarea interactiunilor medicamentoase sau medicament-aliment din retetele primite de la medici si nu in ultimul rand, testarea genetica, ne va ajuta sa stabilim impreuna un plan de interventie nutritionala personalizata, care sa aduca un aport important sanatatii personale.

Pe parcursul colaborarii noastre voi fi mereu alaturi de tine, cu sprijinul si informatia de care vei avea nevoie pentru a reusi in ce ti-ai propus!

Te anunt ca tot ce este publicat pe acest site are caracter strict informativ si nu inlocuieste consultatia la medic!

Iti doresc o zi minunata si sanatate la maxim!

Cu drag, Letitia Mates.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.