Cu o minunată savoare tropicală, acest smoothie bogat in nutrienți valorosi sper să se potrivească atat preferințelor celor mari, cat si ale copiilor iubitori de fructe. Deoarece compoziția sa este foarte simplă, poate fi oricand imbunătățit la variante „verzi” cu baby spanac sau frunze de kale (cu un foarte bogat pachet de antioxidanți, folați si fibre), sau poate fi transformat intr-un delicios mic dejun, prin adăugarea fulgilor de ovăz, pudrelor proteice vegetale sau tofu. O rețetă foarte versatilă, pe care o poate adapta fiecare după gustul, preferințele si necesitațile sale…

Porții: 1

Timp de pregătire: 5 min

Ingrediente:

  • 1 cană (165 g)  mango tăiat in bucăți;
  • 1 lingură (12 g) seminte de chia;
  • 1 cană (200 ml) lichid: băuturi vegetale: migdale, orez, cocos, soia, sau iaurt de baut, apă.

Mod de preparare:

Toate ingredientele se pun într-un blender și se amestecă până la obținerea unui amestec omogen.

Alternative:

Pentru a-l transforma intr-un smoothie verde, puteți adăuga o ceasca de baby spanac, sau ½ ceasca de kale, spălate bine in prealabil. Acestea se pun primele in blender, alături de lichid, după care se adaugă bucațile de mango si semințele de chia.  

Pentru a-i creste valoarea nutrițională, se poate opta pentru adăugarea unuia dintre urmatoarele ingrediente, după preferințe:

  • 1 lingură de semințe de cânepă;
  • 1 lingură de seminte măcinate de in;
  • 1/4 de avocado;
  • 1 lingură de fructe de goji.

Pentru a-l transforma intr-un mic dejun nutritiv, puteti sa adăugati unul din urmatoarele ingrediente:

  • 1/2 cească fulgi de ovăz;
  • 1 lingură de pudră proteică vegetală (mazăre, canepă, orez, etc.);
  • 90 g tofu.
mango smoothie recipe in mason jar with reusable straw
Valori nutritionale: „Smoothie din mango si seminte de chia” – varianta simpla, calculata cu o cana (262g) „lapte” de migdale neindulcit.

Va doresc poftă bună si multă sănătate!

Cu drag, Letitia M.

Calculele nutritionale – via NutritionValue. La adresa: https://www.nutritionvalue.org, accesat 27.05.2020.