Astazi revin la un fruct care mie imi place deosebit de mult: avocado. Deoarece beneficiile pe care le putem obtine consumandu-l le-am prezentat intr-un alt articol, de data aceasta m-am gandit sa va reamintesc una din gustoasele retete clasice de guacamole.

Aceasta reteta este foarte simplu de realizat, nefiind nevoie decat de un avocado, ceapa, rosii, ardei iute si putin coriandru.

 

Ingrediente:

  • Doua fructe mari de avocado
  • O jumatate de ceapa medie, taiata foarte fin
  • O rosie mare, sau 4-5 rosii cherry, taiate in cubulete mici
  • O jumatate de ardei iute (chiar unul intreg, pentru cei care indraznesc…)
  • 2-3 fire de coriandru, tocate marunt
  • Sucul de la o jumatate de lamaie (lime)
  • Sare.

Mod de preparare:

Pentru ca retata sa aiba succesul garantat, este obligatoriu ca fructele de avocado sa fie suficient de coapte, in asa fel incat coaja lor sa se desprinda cu usurinta de pulpa, iar culoarea sa fie verde-aurie.

Avocado with leaves

Fructele de avocado se taie in jumatati, se scoate pulpa din ele si se zdrobesc intr-un vas cu ajutorul unei furculite. Se adauga ceapa, ardeiul iute, rosia si coriandrul taiate marunt. Se amesteca si se asezoneaza cu sare si sucul de lamaie.

Cantitatea obtinuta va fi in jur de 500g, echivalentul a 6 portii.

Deoarece fructul de avocado de oxideaza foarte repede si isi schimba culoarea, se recomanda ca acest fel de mancare sa fie consumat imediat dupa preparare.

Guacamole poate fi servit pe legume crude (spre exemplu felii de ardei), cu tortilla sau felii de paine prajita.

 

Va doresc pofta buna si sanatate la maxim!

Letitia Mates