Deoarece in perioada de post evitam ingrediente cheie ale retetei originale spaniole (fructe de mare, peste sau uneori pui), ne putem bucura de savoarea unei portii de paella, chiar daca acestea nu se regasesc in reteta.

Pentru prepararea ai avem nevoie doar de cateva ingrediente proaspete, care vor opferi o savoare aparte acestui fel de mancare, orez de calitate si buna dispozitie!

Timp de pregatire: 30-60 minute

Ingrediente (pentru 4 persoane):

  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 2-3 catei de usturoi, tocati marunt
  • 250 g ciuperci champignon, taiate in felii subtiri
  • 2 ardei rosii, taiati in cubulete
  • 1-2 linguri de bulion sau 200 ml suc de rosii
  • 1 lingurita kurkuma (turmeric)
  • ½ lingurita de boia de ardei
  • Un varf de cutit pudra de ardei chili
  • 750 ml supa de legume (sau apa)
  • 2 foi de alge nori (cu care se preparara sushi) – optional, pentru cei care doresc sa regaseasca savoarea de peste in aceasta reteta
  • 250 g orez – rizotto sau basmati
  • 150 g mazare (fiarta in prealabil)
  • 150 g fasole alba (fiarta in prealabil)
  • Sare si piper.

Mod de preparare:

  • Intr-o tigaie se incalzeste uleiul in care se caleste foarte putin ceapa (1-2 minute).
  • Se adauga usturoiul, ciupercile si ardeiul si se amesteca la foc mic aproximativ 5 minute.
  • Se completeaza cu bulionul sau sucul de rosii si foitele de nori maruntite.
  • Se pune orezul (spalat in prealabil) si se caleste impreuna cu restul ingredientelor pentru 2-3 minute. Se adauga apa sau supa de legume (care trebuie sa fie fierbinte), pana se acopera in totalitate compozitia din tigaie.
  • Cand orezul este aproape fiert, se completeaza reteta cu mazarea si fasolea fierte in prealabil, iar daca este cazul, se completeaza cu apa sau supa ramasa.
  • Se potriveste cu sare si piper.

Pofta buna si sanatate la maxim va doresc!

Letitia Mates